Gårdagens U21-match, provspelare och Hoch

By Joint on 7/29/2009 09:24:00 em

Filed Under: , , ,

Eric Schultz-Eklund är namnet på provspelaren som är här. Han är född i Avesta, men har tillbringat stor tid i Skottland, där han har representerat Gretna FC (2006-08) och Falkirk FC (2008). Eller ja, representerat och representerat... Han har spelat i deras juniorlag, typ. Eric blev scoutad till Gretna som 15-åring. Inte illa. Han fyller 19 år om drygt två veckor. Det förklarar varför han såg han ut som vilken junior som helst. Nu har jag inte hunnit följa honom så jättenoga, men han har spelat en match i Scottish Premier League. Den 13 februari 2008 debuterade han för Gretna i deras 4-2-seger mot Hibernian. Någon mer match i SPL än så har det dock inte blivit. Den 30:e maj -08 skrev han på för Falkrik och de var väldigt glada över det.

“We have been tracking Eric for some time and are delighted that we are finally able to announce a precontract agreement. The situation at his previous club has meant that the whole process has taken alot longer than normal. It's great to finally be able to bring him to Falkirk!”

Tydligen var Eric S-E fullt godkänd i gårdagens U21-match. Han kanske inte är något för A-laget ännu, men han känns lovande på sikt och borde kunna utvecklas ytterligare i Tipselit. Först var han ju och provspelade hos Gefle IF, men där höll han inte måttet så de slussade hit honom. I går spelade han som ytterback (på sin favoritposition), men runt om på nätet står han listad som mittfältare. Eric har spelat för Gretna FC och dess U19, samt för Falkirks reservlag. Inte mycket till seniorfotboll det.

Man kan ju alltid få sig ett gott skratt av att besöka tyska transfersajter, så också den här gången. Uppskattat värde på 75 000 € är ju inte dåligt... Det är bara att öppna stora plånboken!

Eric beskrivs som en begåvad mittfältare, men hans favoritposition är enligt egen utsago högerback. Positionen som varit Sirius akilleshäl så har långt. Jag uppfattar det som att Eric har brutit kontraktet med Falkirk och är kontraktslös. Kan alltså signas.

Daniel Hoch gjorde en efterlängtad comeback i går också. Direkt i comebacken bjöd han på klacksparkar och hade sig. Är det inte så Hoch? Nu när Sunday Bale har gått sönder så kan det vara perfekt med en frisk Hogge. Fast, man vet ju inte riktigt vad man får. Men det är väl det som är charmen med Kirurgen. Ser honom som en perfekt supersub, frågan är om han orkar axla den rollen? Men det är klart, levererar han ska han ju få starta framöver. Men vi får se. Hochen har nog en bit kvar - inte så mycket att spekulera i dock. LoveLi är ju tillbaka nu också, vilket är härligt, men han lär också ha en bit kvar till SE-form och det där. Måste dock credda honom för sin proffsiga inställning.

Just det. U21-matchen slutade med 1-0-seger till Åtvid. Rättvist enligt Kopparslagare, orättvist enligt Sirius officiella. Det var lite av en seriefinal, men Sirius fortsätter att haka på i den där toppen.

3 kommentarer for this post

Kommer bli kul att läsa dina blogg inlägg igen.

Posted on 2009-07-30 10:30  

Kommer han att stanna i Uppsala eller fortsätter lycksökeriet på annan ort?

Posted on 2009-07-30 15:29  

Ptja, om han inte erbjuds kontrakt så söker han nog sig till annan ort. Det är nog inte så att han ska plugga här, han var ju som sagt i Gävle innan.

Posted on 2009-07-30 16:05