Tre poäng, oduglig vall och allmänt bjäbb

By Joint on 7/29/2009 10:23:00 fm

Filed Under: , , ,


Det blev som bekant tre pinnar i måndagens måstematch. Det var fan så skönt och viktigt. Väsby United är en pissklubb som är en skam för svensk elitfotboll (SEF). Deras ”arena”, Vilundavallen, är av lägsta kvalité - snällt sagt. Man kan lista många brister på den. Det finns endast ett par biljettinsläpp, varav det ena är ett provisoriskt hål i staketet. Huvudläktaren har typ 200 slitna sittplatser och plexiglaset på sidan av denna miniläktare är igenimmat. Mittemot den läktaren ser man en löparbana, en gräsmatta som faktiskt brukar hålla bra kvalité (och det är det enda positiva med ”arenan”), samt två små ståplatsläktare, där oftast bortafansen håller till. Väsby har ju inga egna fans heller för den delen. Lika bra det. Den klubben förtjänar ju inte fans. Slynklubb till AIK som totalt saknar själ och charm. Ja, bortaläktaren på Vilundavallen kändes fallfärdig för några år sedan, när halva Uppsala våldgästade vilda Väsby, dagen då Sirius gick upp till Superettan. Numera är den läktaren av aluminium, typ. Ett uppsving med andra ord, tjiho! Men i halvtid kanske man som tillrest supporter blir sugen på en halvtidskorv eller en kopp kaffe? Jahaja, då får man trava runt hela arenan för det. Väl där på plats finns det två kiosker öppna. Som tur är kommer det inte fler än ett par hundra åskådare till Vilundavallen och då blir ju inte köbildningarna så långa heller. Blir man akut bajsnödig får man skita på sig eller något – några bajamajor finns ju nämligen inte på sidan där bortafansen huserar. Gästvänligt!

Så. Nu har jag fått klagat på Vilundavallen och dess brister. Skulle kunna gnälla ännu mer, men det orkar jag inte. Jag konstaterar i stället att matchen som spelades där förrförra måndagen var av tråkigaste slag och den matchen som spelades på vackra Studenternas, nu i måndag, var desto trevligare. Tre pinnar och ett kliv från 16:e plats till 10:e plats innebär arbetsro. Man får pusta ut. Pust!

Just det. Måste gnälla lite mer. Hur i helvete kan Vilundavallen vara godkänd på den här nivån? Studenternas IP behövde ju flera uppfräschningar för att bli godkänd för Superettan och den var ändå 100 gånger bättre än vad Vilundavallen är just nu. SEF ska ju framstå som hyperseriösa. Hallå eller?

0 kommentarer for this post