Sirius tar emot LaBoIS

By Sakul on 8/09/2009 11:13:00 em

Filed Under: , , , ,

Kollade just på highlightsen från LSK - Sirius igen. Luggen blev verkligen brutalt nedbrottad vid 1-0. Eller ja, brutalt kanske är en överdrift, men enligt regelboken var det knappast. Men trots det och att det var ett par riktiga skitmål så är det svårt att förneka att det såg ganska illa ut. Första målet kom på en fast situation, som är lite av en akilleshäl för Blåsvart. 2008 fick man ju stora skälvan så fort bollen passerade kortlinjen. Särskilt i en match, 2-2 hemma mot BP. Det blev 1-11 i hörnor och det var knappt att man klarade av att titta. Det kändes nästan som en värre synd att rensa över linjen än att riva ner någon i straffområdet. Lyckligtvis har det inte varit riktigt lika illa den här säsongen, och det tackar vi för. Men vafan, LSK-matchen var ju för över en vecka sen. Laget har förhoppningsvis brutit ihop och gått vidare, och det borde jag också ta och göra.


Bättre då att koncentrera sig på morgondagens match. Luggen är avstängd och Blomman och Bringan är fortsatt skadade. Inte heller Mani verkar aktuell för spel. Love och Hochen har båda spelat 45 minuter i U21, men frågan är om de är i matchform ännu. Jag vill ha en matchtrupp från officiella! Så länge tar jag och spekulerar lite.

RiRi
Z - Fernis - Gurra - Haisem
Sunshine
P - Jernet - Gallo - Petter
Shpetim

Med tanke på att Sunshine verkar ha spelat riktigt bra i U21 och var rätt hyffsad senast han spelade med A-laget också, så känns det som att det vore rätt puckat att utelämna honom. En Pontus Wernbloom/Stefan Schwarz/Whatever behöver alla lag. Frågan är om han ska spela ytterback eller mittfältare. Både han och Z klarar båda positionerna, så det känns nästan hugget som stucket. Men jag föredrar Sunshine på mittfältet. Fernis, Gurra och Haisem känns ganska självklara i backlinjen som läget är just nu. Gallo är tillbaka från sin avstängning, och det tackar vi för. Vi har i nuläget ingen ersättare för en sådan högklassig spelfördelare. Petter Österberg har varit Sirius kanske bästa spelare i år, och det hoppas jag att han fortsätter med. Även han är i nuläget nästan läskigt ohotad på sin position. Jernet blir bättre och bättre och förhoppningsvis börjar han snart springa och ta för sig mer. Hittils den här säsongen har han varit ganska anonym och knappast den som jagar ikapp så fort han tappar bollen. Istället har han kört ned huvudet i sanden och hoppats att bollen till slut söker sig tillbaka till honom. Det lilla glädjeämnet har varit hans frisparkar. Men han har som sagt skärpt till sig nu på slutet. "Frälsaren" Hasani har spelat en del yttermittfältare i år. Resultat: Ganska misslyckat. JTA, ska du ha en anfallare på yttermittfältet så låt det för guds skull vara P. Han är så mycket mer ytter än Shpetim.

Bänk: Ahlm, Olsson, Makacha, Love, Hochen
Om Hochen och Love är klara vill säga.

BoIS har varit bra på bortaplan, men det samma har vi varit hemma på Studan. De är verkligen inget övermänskligt motstånd, vinner vi den här matchen är vi ju nästan uppe på samma poäng. Ska vi gissa på att det kommer runt 1,5 tusen pers till Studan och att Blåsvart vinner med 2-1?

Och just det. Undrar någon vem tusan jag är så vet ni nu att jag kommer att skriva här på bloggen tillsammans med Joint. Jag bjuder er inte på någon 1000 sidor lång självbiografi!

EDIT 1: Ingen Love med i truppen, däremot supersub #1 Daniel Hoch. Trevligt!
EDIT 2: Inför skriven av mig finns på SF. /Johannes

0 kommentarer for this post