Dagens U21-floppmatch och hemska SE-resultat

By Joint on 8/03/2009 10:54:00 em

Filed Under: , ,

Gick till Studan med förhoppningen att få se lite rolig fotboll. Det är ju U21 man ska gå på om man vill se lite gladfotboll, som blåsvarting. Sägs det. Men då får vi räkna bort den här matchen. Det här var nämligen en riktig bottennapp som jag, halva A-laget och ett 50-tal andra åskådare fick bevittna. Sirius kom knappt in i Brommapojkarnas straffområde – så illa var det. Rent spelmässigt var det väl okej, om man ser till passningsprocent och så vidare, men i övrigt var det inte mycket att hurra över. Eller jo, Hochen gjorde hemmacomeback. I 45 minuter. Och vad fick han uträttat på dessa 45’? Ptja, inte jättemycket. Å andra sidan fick han minst lika mycket uträttat som Palmen. Jag begriper inte vad våra anfallare har för direktiv egentligen. De sjunker ju långt ner i banan hela tiden. När vi har en attack ska de ju vara längst backlinjen och göra hål på dem, hugga, inte vara lite här och där. Och instick! Varför får man knappt se några instick från våra forwards? Vi spelade så rakt så att det till slut gick för långsamt. Förutsägbart och lättläst. Jag vill se instick längst backlinjen och spel i djupled!

BP vann med 3-0 (2-0). De två första målen kan vi enbart lasta Macke för. Hur dum får man vara egentligen? Vid första målet nickar han direkt till en motståndare. Vid det andra målet tappar han bollen, klumpigt som fan, på egen planhalva. Macke såg mer ut som en division 4-spelare än en kenyansk landslagsspelare. Men men, jag har ju fortfarande inte sett honom så där bra som han ska vara… Ska man prata positiva insatser så var Sunshine fullständigt makalöst bra. 100 %:ig inställning. Som vanligt. Spelade vänsterback i andra halvlek och fick en enorm respekt på planen – knappt någon vågade utmana honom till sist. Nästintill felfri. Schwarz-tackling efter Schwarz-tackling, ren och skär fotbollserotik. Det är bara att lyfta på hatten och gratta honom till en given trupplats mot LaBoIS den 10:e. Ian Ekstrand var ju rätt bra också. Dillan med, han var så följsam och stark axel-mot-axel, dessutom nickstark. Har inte varit så imponerad av honom tidigare, men jag börjar se hans potential. Gallo var inte lika bra som senast han var med i U21. För övrigt fick Ödqvist sin fot söndermanglad.
***
Dagens resultat i Superettan gick verkligen inte vår väg. Nästan värsta tänkbara resultat blev det.
LaBoIS - Qviding 2-2, Maif - FCT 2-0, J-Södra - ÄFF 6-1, Peking - AFF 5-1.
Som tur var förlorade FCT. Vore ju skönt om FCT och Vasa kunde parkera sig på de två sistaplatserna, så att vi åtminstone kan få kvala eller något. Peking har ju varit på gång länge nu och i dag var det proppen ur mot självaste Assyriska, 5-1! J-Södras seger kom lite förvånande, men de gjorde sex mål på nio skottmål. Effektivt och imponerande.
***
Oavgjort mellan BoIS och Qviding var ju inte helt fel i och för sig. Två tänkbara bottenlag till hösten. BoIS fick vänsterbacken Max Mölder skadad, anfallare Pär Cederqvist avstängd och tränare Linderoth uppvisad på läktaren. Det försämrar ju inte vårt utgångsläge till nästa måndag. Perfekt.
***
Då var vi under det ena strecket men över det andra strecket. Igen. Tät bottenstrid minsann!

0 kommentarer for this post